HTML

Családom és egyéb állatfajták

A blog egy átlagos családfő gyerekekkel, házassággal, iskolával, úgy általában a kispolgári léttel kapcsolatos benyomásairól, magánvéleményéről szól.

Friss topikok

Linkblog

Termékbemutató 3, elállási jog

2011.02.17. 09:46 Totja

Tegnap anyám elment az ügyvédhez.

Az ügyvéd először megkérdezte, hogy hogyan lehetett ennyire figyelmetlen, hogy aláírta a papírost. Anyám erre előadta, hogy túl a tömegpszichózison, azt hitte, hogy csak a kisorsolt, 120 000 Ft értékű ajándékot kell átvennie, azért kérik az aláírását. Na, ez engem nagyon emlékeztet arra, amikor a TESCO-ban megállít a hölgyike, hogy adna 5000 Ft értékű parfümöt, bizbaszt ajándékba. Azután, hamar kiderül, hogy az ajándék nem jár magában, vásárolnom kell valami bóvlit, minőségi cuccot az ajándékért. Szerencsére ezek az emberek kikoptak, vagy csak én nem láttam őket, de a módszer a jelek szerint tovább él.

Mindenesetre az ügyvéd azt mondta, hogy nem tette rosszul a muter, hogy elküldte a levelet, várjuk meg, hogy mit lépnek. Azért az már most biztos, hogy ha a Mesterceremónia Kft. perelni fogja anyámat, a tanúk már ott sorakoznak anyám mellett. Ugyanis a buszon hasonló korosztály utazott, és Szekszárd nem olyan nagyváros, hogy ne akadna egy-kettő ismerős az utasok közt.

Attól függetlenül, hogy az ügyvéd nem mondott A-t, vagy B-t, szerintem van esélyünk a cég ellen, hiszen szabályosan (8 napon belül és írásban) élt az elállási jogával anyám, és emiatt bánatpénzt nem követelhetnek tőle. Ez olyan lenne, mintha az interneten vásárolt, majd szabályosan visszaküldött termék után a web pláza bánatpénzt követelne. Nonszensz.

Mindenesetre csak azt tudom javasolni, hogy ne sajnáljuk az időt, és keressük fel a megyei fogyasztóvédelmi hivatalt (link alant), és beszélgessünk el velük.

http://www.nfh.hu/informaciok/elerheto/teruleti

Most várunk, ha lesz valami, majd írok. Azt már most borítékolom, hogy szinte biztos, hogy ezek után majd próbálnak pressziót gyakorolni anyámra. De nem foglalkozunk vele.

Csak nem hagyott nyugodni ez a dolog, meg volt időm is. Találtam egy oldalt

http://www.ofe.hu/inet/ofe/hu/fogalmak/fogalom.html?phraseid=2289

ahol világosan leírják, hogy „kártérítési kötelezettség nélkül” lehet gyakorolni az elállás jogát. Ennyi.

 

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

http://totja.blog.hu/api/trackback/id/tr552667237

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

halihoooo 2011.05.23. 18:50:12

Sziasztok!
Az apámat is szépen megvezették.
250.000Ft-os nyeremény több,mint 300.000Ft-ot fizetett volna vissza....
A fent leírt eljárás tökéletesen működik.8 napon belül nyugodtan lehet élni az elállási joggal.Tértivevényes ajánlott levélként el kell nekik küldeni és ezzel kész is.

"Tájékoztatásul közlöm, hogy a ..*... sz. szerződésben szereplő termékekre, a 213/2008. (VIII.29.) Kormányrendelet 4§-ban rögzített elállási jogom alapján nem tartok igényt."

Miután megkapták a levelet 2x-3x próbálkoztak telefonon,perrel fenyegetőztek meg a bánat pénzel.
Viszont ha a megrendelő 8 napon belül él az elállási jogával,bánat pénz nem követelhető,csak abban az esetben ha a megrendelő utasításai alapján személyre szabott termékről van szó,(pl. egyedi öltöny) vagy romlandó áru, esetleg higiéniai okokból nem visszavehető áru.
A perrel pedig nyugodtan fenyegetőzhetnek,törvény biztosítja az elállás jogát 8 napon belül,tehát nyert ügyünk van.
A végkifejlet pedig egy levél volt a részükről,miszerint az elállási szándékot tudomásul vették,a megrendelést sztornózták.
A későbbiekben követeléssel nem kívánnak élni.

pötyicica 2011.06.28. 16:53:10

Sziasztok!

Szeretnék segítséget kérni, a fenti üggyel kapcsolatban.

Bátyám ma adta tudomásomra, hogy nyertek a párjával(2011.05.03) egy edénykészletet valamint egy indukciós főzőlapot.
Nos én nem igazán hittem el ezt a történetet, számomra fel nem fogható. Mi a csavar benne?
Aztán keresgéltem.

Tudnátok valami leírást adni, hogy hogyan zajlott az egész, mi a fenét lehet kezdeni?(-egyenlőre telefont nem kaptak, de ők is odaadták a személyit és aláírtak valamit.)

Mert a testvérem fülét farkát behúzva, semmit nem hajlandó elárulni-gondolom annyira szégyenli a történteket.

Segítségeteket előre is köszönöm.

Totja 2011.07.11. 10:45:25

@pötyicica: Szia! Igazán nem sokat tudok hozzá tenni a témához. Hasonló bejegyzéseimben én és a kommentezeőim is elég jól leírták azt, hogy hogyan lehet gyakorolni az elállási jogot.

ildi7101 2011.08.26. 20:43:11

Sziasztok! Én tegnap futottam össze ezekkel. Anyu elment egy árubemutatóra és szerencsére nálam maradt a személyi igazolványa, mert előzőleg együtt mentünk intézkedni és a táskámban maradt. Egyszer hív a lányom, hogy anyunak azonnal kellene az igazolvány, mert árubemutatón volt és rendelni szeretne egy edénykészletet, amihez levegőszűrőt kap ajándékba és ez 1.200.000 Ft-ba kerülne, de most ő csak 200.000 Ft-ot kell, hogy fizessen. Már amikor meghallottam nagyon ki voltam akadva, mert anyunak nagyon kevés a nyugdíja és egyébként sincs szüksége edényre. Anyu addig érvelt, míg elmentem én is és gondoltam megnézem, ha annyira szeretné, majd a végén mondom, hogy köszönjük szépen, de nem kérjük. Erre, épp mikor odaérünk, a nagynéném száll ki az egyik előadó kocsijából és már mondja is, hogy ebből már nem lehet visszalépni....Mondom neki, hogy talán anyu aláírt valamit? Erre a nagynéném: nem, de én már aláírtam és meg is adtam minden szükséges adatot. Mondom neki, hogy az hamisítás és ez nem így működik. Majd ezen nagyon kiakadtam és mérgemben mondtam mindent , mire a pasi megkért, hogy hagyjam el a helyiséget. Persze ezt nem túl szépen mondta. Majd anyu mindenképpen azt szerette volna, hogy megnézzem, hogy mit is kaphatnánk 200.000 Ft-ért, mert ő még mindig meg volt győződve róla, hogy ez kihagyhatatlan. Én anyut követve bementem a terembe ahol az előadás folyt, ahonnan kb. 2 perc múlva szépen kikísértek, hogy kívül várjuk meg amíg vége lesz. Kb. fél óra múlva, mert sajnos anyu azután sem tágított, kijött a "vezérigazgató úr". Mondom neki, hogy köszönjük, de mi ezt nem kérjük. Ami ezután jött az számomra elképesztő. A kedves "vezérigazgató urat" nagyon rosszul érintette, hogy gondolom nem kis összeg folyt ki a zsebéből, mert hajthatatlan voltam és mondtam, hogy semmi kép nem adom oda anyunak a személyes iratait, mert nincs szüksége edényre ennyiért, nagyon durván beszélt velem és többek közt azt mondta, hogy látott ő már ilyet és, hogy az ilyenek mint én, kihasználják a szüleiket, meg mit képzelek én magamról, hogy bele avatkozok.... Majd eléggé idegesen kimentem. Pár perc múlva visszamentem, hogy a papírt amit a nagynéném aláírt adják ide, majd áthúzták és ráírták, hogy rontott, de sajnos nem jutott eszembe, hogy eltépjék vagy adják ide. Remélem nem lesz semmi bajunk már ebből és nem használják fel anyu adatait, mert sajnos nem tudom, hogy az anyu igazolvány számát tudta -e a nagynéném, mert ő általában mindenkinek minden adatát tudja és, hogy csak bemutatás céljából kellett volna -e az igazolvány. Később anyu megkérdezte a nagynénémet, hogy hogy gondolta, hogy helyette aláírta a papírt és ő azt mondta, hogy az előadó mondta neki, hogy írja alá. Annyira felháborító volt az egész, hogy meg kellett valakivel osztanom.

edvart 2011.09.03. 21:13:38

Sziasztok ! Látom,és amint olvasom a sok hozzászólást ,hogy új,és vérlázítóbb sztorit és sem tudok megírni.Velünk is hasonló eset ment végbe. Csak annyit szeretnék hozzáfűzni az előttem szólókhoz,hogy nem szabad semmi képen meghátrálni. Ha nem elég a felmondó levél,nyugodtan forduljon mindenki a Fogyasztó Védelemhez,nagyon segítőkészek ! A másik,ami igazán hatásos,a telefonos ,magukból kikelő,felháborodott,fenyegetőző egyénektől,csak a a nevüket,címüket megkérni,és az Apeh-ez ( NAV ) feljelenteni .Aztán gondolkodjanak ők is rajta .Nehogy már csak a mocskoknak álljon a világ !!!!
Bocs ,de ha ez a sztori előjön nálam,a mai napig kinyílik a bicska a zsebemben !!