HTML

Családom és egyéb állatfajták

A blog egy átlagos családfő gyerekekkel, házassággal, iskolával, úgy általában a kispolgári léttel kapcsolatos benyomásairól, magánvéleményéről szól.

Friss topikok

Linkblog

Lakcím fiktivvé tétele (kényszer kijelentés)

2013.01.07. 21:57 Totja

2013. 01. 07. - Új időszámítás.jpgÚj időszámítás kezdődött a családunkban, ugyanis Bence a hétvégén elköltözött tőlünk. Jobban mondva kitettük a szűrét otthonról. Holnap intézzük a lakcíme fiktívvé tételét (kényszer kijelentés) az okmányirodában. Mi vezetett idáig? Elsősorban Bence viselkedése, az, hogy elhitte, hogy büntetlenül megúszhat mindent.

Szombaton délelőtt ugyanis telefonált anyósom, hogy eltűntek azok az arany ékszerei (gyűrű, nyaklánc, karlánc), amelyek még Karácsony előtt megvoltak. Kérdezte, hogy mi tévők legyünk. Én a rendőrségi feljelentés mellett szavaztam. Egyébként a gyerek az én karikagyűrűmet is megdurrantotta. Szombaton, délfelé hazatért őkelme is, azok után, hogy pénteken elindult iskolába. Én be sem engedtem, elzavartam a picsába. Nagyon ideges voltam, attól féltem, hogy megütöm úgy, ahogyan nem kellene. Ebéd után elmentünk a rendőrségre és megtettem a feljelentést ellene. Ott figyelmeztettek, hogy nem zavarhatom el, mert az magánlaksértés, javasolták a lakcíme fiktívvé tételét (kényszer kijelentést). Haza térve még egy üzenetet küldtem a facebook-on a haverjának (Bata Gergőnek), hogy lehet, hogy emiatt majd a rendőrök őt is előveszik. Ezek után este telefonált, az anyjával annyiban maradtak, hogy ma felkeresik az orvost, és vállalni fogja a kezelést, de addig nem jöhet haza. Na, az orvosi kezelésből nem lett semmi. A pszichiátriai ambulancián pökhendien viselkedett, mondván, hogy ez az életvitel jó neki, tetszik a bódulat, a drog terjesztéséből meg amúgy is van neki pénze. Az anyjának oda adta a lakcímkártyáját és a diákigazolványát, majd ismeretlen helyre távozott. A feleségem beszélt az osztályfőnökével is, aki elmondta, hogy már hiányzott 30 órát, ami mivel nagykorú az iskolából való kizárást, valamint családi pótlék megvonását jelenti.

Elég sokáig liberális hozzáállásom révén nem tartottam helyesnek, hogy a drogfogyasztókat büntetik. Most, hogy érintett vagyok benne, már egy kicsit máshogyan látom ezt a dolgot. Bár most sem azért jelentettem fel, mert drogozik, hanem azért, mert meglopott. Sajnos azért nem tudom feljelenteni, hogy a családtagjai idegeivel játszadozik.

Egyébként este hazaette a penész. Csak átgondolta a dolgot, csak meg szeretne változni. Csak éppen az a helyzet, hogy előbb hiszek Háry Jánosnak, mint neki. Az egyik szomszédunk pszichiáter, tőle kértem tanácsot. Ő a drogambulancia felkeresését javasolta, ott szakemberek tudnák a megfelelő irányba terelni. Viszont mivel a családom nem nagyon hallott még erről az intézményről, így marad a kórház. Majd meglátjuk. Egyelőre nem indítjuk el a lakcíme fiktívvé tételét.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

http://totja.blog.hu/api/trackback/id/tr365004238

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

nandik 2015.05.10. 11:07:08

Nagyon kerem, hogy irjon nekem nandik55@gmail.com cimre, szuksegem van a segitsegere