HTML

Családom és egyéb állatfajták

A blog egy átlagos családfő gyerekekkel, házassággal, iskolával, úgy általában a kispolgári léttel kapcsolatos benyomásairól, magánvéleményéről szól.

Friss topikok

Linkblog

Rajzok 2.

2015.01.16. 22:38 Totja

2012_12_03-3.JPGertekezlet_2_1.JPG2014_11_04_.jpg2014_05_14_.jpg2014_10_31_-_1.jpg2014_11_17_.jpg

Szólj hozzá!

Rajzok 1.

2015.01.15. 22:45 Totja

2014_02_28_.jpg2014_01_30_-_munkahelyi_kep1.jpg2014_01_30_-_munkahelyi_kep2.jpg2014_03_04_.jpg2014_03_20_-_irritacio.JPG2014_03_25_.jpg

Szólj hozzá!

Hülye hideg!

2014.01.27. 22:11 Totja

2014. 01.24. - 2014. 01. 25..JPG

A hétvégén csak ide ért a tél. Nem tudom, hogy ki hogy van ezzel, de én nem bántam volna, ha az idén kimarad.

Viszont aki annyira várta, az most menjen ki az utcára, azt takarítsa el a havat a járdákról!

Szólj hozzá!

Január

2014.01.23. 19:13 Totja

201401221148.jpgSaci nagylány lett. 14-én jött meg a vérzése. Elég jól vette az egész dolgot. Már rákészülhetett akkor, amikor az Always karácsony előtt egy névre szóló levelet küldött neki mindenféle betéttel és tamponnal. Biztos valami boszorkány lehet a marketingesük. Ez van, öregszem.

Egyébként meg a lányom tudhat valamit, mert az új edzőjük is azt mondta, hogy van esze a kézilabdához. Így annak ellenére, hogy a kézsérülése és betegség miatt öt hetet kihagyott az edzésből, beválogatták abba a keretbe, amely a kiemelt bajnokságban játszik. Nagy előnye a többiekkel szemben, hogy testnevelés tagozatos iskolába jár, és Gábor bácsi (Mandl Gábor) a tanárja. Viszont ennek ellenére zavar, hogy beválogatják, mert vannak olyanok, akik rendesen járnak edzésre, dolgoznak, és mégis itthon maradnak. Nem szeretnék ebből problémát.

Sajnálom, hogy a hétvégére megjön az igazi tél. Nekem bejött ez a tavaszias időjárás, ennél jobb rezsicsökkentés nincs is. Havat sem kell lapátolni, nincs sáros latyak az utcákon. Nem értem, hogy miért sírnak egyesek az igazi tél után. Én símán el tudtam volna viselni az elmúl napok időjárását áprilisig.

Szólj hozzá!

2014 Kezdődik!

2014.01.03. 07:23 Totja

Szép lassan elfogyott a szuflám az év végére, már ami az írást érinti. Nem is nagyon volt kedvem az egészhez, meg fáradt is voltam. Sok munkám volt, meg egy-két apróságot leszámítva, semmi különös nem történt velem. Csak pár mondatban:

-       Novemberben megkaptuk a vásárlások után járó Tescós kuponjainkat, amelyekkel annak rendje és módja szerint elmentünk bevásárolni. A pénztártól való távozást követően vettem csak észre, hogy az egyik ezres kupont nem vonták le. Reklamáltam, és majd egy óra várakozás után, mely alatt állítólag videón visszanézték a pénztári fizetésemet, és vagy ötször megkérdezték, hogy milyen más kuponokkal fizettem még, bocsánatot kértek, majd visszaadták az 1000-es kupont.

-       Saci november végén egy tesi órán az utolsó 10 percben olyan sikeresen nyúlt bele egy lövésbe, hogy a bal kezén a gyűrűs ujja eltört. Két hétig sínben volt. A héten kezdte el az edzést igazándiból. Emiatt két bajnoki fordulóban nem vett részt.

-       Kivételesen most karácsonykor voltunk otthon Szekszárdon, és szilveszterre jöttünk vissza. Amíg Szekszárdon voltunk, Bence egyedül maradt itthon. Mariann persze félt, hogy „Mi lesz a lakással?”, de Bence jól helyt állt. Mikor hazajöttünk a feleségem sem kapott idegösszeomlást a lakás miatt. Emma csodát tett Bencével.

201312281142.jpg

-       Saci hazahozta az iskolai fotókat, amelyekért előre kérték a pénzt! 1500 Ft/4 db. Mit mondjak? A lányom sokkal jobb képeket készített magáról a tabletjével, de meg merem kockáztatni, hogy én is jobb képeket tudnék készíteni a gyerekekről. Azoknál biztosan jobbat, mint amelyeket a pénzünkért kaptunk.

-       Ja, és tavaly nem kaptam pulykapénzt a cégtől, pedig számítottam rá. Mindenkinek kiszúrták a szemét 20 000 Ft értékű utalvánnyal. Állítólag akik nem a végrehajtásban dolgoztak, azoknak csak cseppent valami, de nekünk nem. Ez rosszul esett.

Nagyjából ennyi. A szilveszter a „szokásos mederben”, otthon pizsamában telt el. Újév napján és lencselevest főztem, ami inkább főzelék lett, majd az ebéd után elmentünk és felköszöntöttük apósom.

Aminek igazán örülök, az az évszaknak nem megfelelő enyhe időjárás, mert így nem pörög a gázóra.

Szólj hozzá!

Kőris fa ősszel

2013.10.21. 21:00 Totja

201310201083.jpgMa igazán nincs kedvem semmihez. Dög fáradt vagyok. Köszönhető ez annak, hogy a hétvégén rendre hajnali egy óra körül feküdtem le amerikai foci nézéséből kifolyólag és most hiába ittam másfél kávét, tudnék aludni. Majd bepótolom valahogy a héten az alvást.

Már megvolt az első következménye annak, hogy nem kaptam meg Bence után a családi pótlékot. Az van, hogy még a múlt héten facebook-os csoportban feltették a kérdést, hogy ki tud részt venni a most hétvégén (október 25-27.) megrendezésre kerülő IX. Üstökös kupán Dunaújvárosban. Én szégyenkezés nélkül beírtam, hogy Saci nem tud részt venni rajta, mert nincs az útiköltségre pénzünk. Na, erre jeleztek felém, hogy Sacinak helye van a csapatban, és az útiköltséggel ne legyen gondom. Így a lányom a hétvégén megy Dunaújvárosba. Ez valahol jó is meg nem is. Jó, hogy segítenek a szülök nekünk, de ugyanakkor rossz is, mert mások sincsenek sokkal jobb helyzetben, mint mi, neki is biztos jól esne egy ingyen fuvar. Mondjuk én vagyok olyan pofátlan, hogy le merjem azt írni, vagy mondani, hogy erre, meg erre nincs pénzünk. Mert ez van. És ez szerintem nem szégyen.

Szólj hozzá!

Kvalifikációs torna

2013.10.15. 20:44 Totja

Újból szép idő van. Napközben 20 °C körüli volt a hőmérséklet. Pedig nem így indult a reggel. Háromnegyed hatkor arra ébredtem, hogy veri az eső az ablakot és dörög-villámlik. Szóval tegnap ezért érezte magát rosszul szinte mindenki a környezetemben! Én tudom, hogy miért voltam fáradt. Hajnali kettőig néztem a Saints – Patriots meccset, amit az utolsó 10 másodpercben veszítettünk el.

2013. 10. 12. - Kvalifikáció 2.jpgMára már pihentebb vagyok és a hangom is rendbe jött. A hétvégén ugyanis kiordibáltam magam. Saciéknak a kiemelt bajnokságba való jutásért kvalifikációs tornájuk volt szombaton. Hat csapat közül az első kettő jutott be, a 3. és a 4. újabb hétvégét tölt el játékkal. Az ÉKI ennek megfelelően a hétvégén, vagy a jövő hétvégén játszani fog, mert a 3. helyen végeztek a Szekszárd és a Tápiószele mögött. Fontos torna lehetett, mert Éles József is eljött, ahelyett, hogy a fiúkkal lett volna. Én úgy ítélem meg, hogy a lányom jól játszott. Én jól éreztem maga, és Saci sem rossz szájízzel zárta a napot. Az élet apróbb örömein kívül (pl. élek még egyáltalán) nem nagyon történik semmi.

Az érzékenyen érintett, hogy csak egy gyerek után kaptam családi pótlékot. Utóbb kiderült, hogy adminisztrációs hiba miatt nem vették figyelembe Bencét a családi pótlék kiutalásánál. Az Államkincstár honlapjáról letöltöttem egy igazolást, amelyet a gyerek iskolája kitöltött. Ezt a múlt héten bevittem az Államkincstárba, ahol 50 perc várakozás után fél perc alatt elintézték az ügyemet. Ott mondták, hogy adminisztrációs hiba történt. De legalább visszamenőleg megkapom azt, ami jár.

Kb. egy hete, hogy láttam az első varjakat. Még nincsenek sokan, de már itt vannak. Lassan itt a tél.

Szólj hozzá!

Elindult a szezon

2013.10.01. 12:05 Totja

Vasárnap óta esik, hideg őszi idő van. Még a kazánt is be kellett gyújtanom. Szörnyű, hogy az idén kimaradt a vénasszonyok nyara!

2013. 09. 28. - CIB kupa 2.jpgA hétvégén Sacinak is elkezdődött a kézilabda szezon. Az első ízben megrendezett CIB kupán vettek részt a KSZSE szervezésében. Itt volt Veszprémből Éles József is. A bajnokságban alkalmazott új szisztéma szerint volt kiírva ez a kupa. Ezt tesztelték. A veszprémi lányokkal kiegészülve elég hosszú volt a cserepadunk, de így is mindenki játszott meccsenként legalább egy harmadot. Ahogyan az Éles szavaiból kivettem, a lányom a jobbak között van, a kezdő csapatban lesz. Volt még szó arról is, hogy milyen kupákon, tornákon fognak még indulni, de ez még odébb van. Most hétvégén Veszprémbe utaznak a lányok (így kihagyják a III. Török Ferenc kupát Hódmezővásárhelyen), a jövő hétvégén meg a kiemelt bajnokságba jutásért fognak játszani. Szóval, ahogy mondtam már, elkezdődött a szezon.

Vasárnap este megint nem aludtam, mert előjött a gyomorpanaszom. Olyan érzésem volt, mintha gyomorszájon vágtak volna, plusz még égett is. Végig szenvedtem az éjszakát. Ma már jobban vagyok, sokat aludtam. A múltkor, talán februárban, amikor előjött ez a bajom, a helyettes doki nem mondta, hogy a felírt orvosságot (Pantoprazol) meddig kell szednem. Így amikor elmúlt a fájdalom, abbahagytam a szedését. Most a doktornő mondta, hogy 6 hétig szednem kell.

Hihetetlen, hogy milyen hatással lehet egy ember a másikra! Bence barátnője Emma nagyon ügyesen irányítja a gyereket. Bence könyvet olvas, angolt tanul. A stílusán (főleg az anyjával szemben) még lehetne csiszolni egy kicsit.

Szólj hozzá!

Borsófőzelék

2013.09.13. 13:43 Totja

2013. 09. 12. - Borsófőzelék.jpgTegnap megfőztem életem első borsófőzelékét. Katasztrófának indult, vacsora lett belőle. Ugye azért vetemedtem ilyesmire, mert Sacinak az idén már nem fizetem be az ebédet, és csak kell enni neki valami főtt ételt (nem mellesleg nekünk is). És úgy gondoltam, hogy bővítem a repertoárom borsófőzelékkel. A rántás készítésétől tartottam (okkal), de úgy voltam vele, hogy valahol el kell kezdeni. Szóval felraktam az 1 kg borsót főni, majd el kezdtem a rántást is készíteni. Ahogyan az interneten olvastam, 4 evőkanál (sós) olajhoz adtam 3 evőkanál lisztet. Na, egyrészt nagyon kevésnek tűnt, másrészt a liszt egyből beitta az olajat összeállt. Raktam én hozzá egy kis tejet, meg abból a léből is, amiben a borsó főtt. Kicsit hígabb lett, de más nem nagyon történt. Egy életem, egy halálom, beleöntöttem az egészet a borsóba. Még nagyobb csomók lettek, meg tök híg maradt az egész. (Lehet, hogy elméreteztem a vizet, pedig direkt figyeltem, hogy ne legyen túl sok a borsón.) Telefon muternak, hogy most mi legyen? Közben pedig látom Mariann arcán, hogy azon gondolkodik, hogy hogyan tudnánk megsemmisíteni 1 kg borsót valahol. Anyám egy második rántás elkészítését javasolta. Viszont nekem eszembe jutott, hogy felkészülve a főzésre, az interneten az egyik receptben azt olvastam, hogy 2,5 dl tejben keverjek 3 púpos evőkanál lisztet, és azt adjam a cucchoz. Ez utóbbit választottam. Így volt benne rántás, és habarás is. És csodák csodája, kezdett összeállni az egész. Szépen besűrűsödött, sőt kifejezetten ízlett a kóstolóknak (2 evőkanál cukor is volt a borsólében). Mariann azt mondta, hogy ő pont így szereti.

Nekem mindig is furcsa volt, hogy itt Szegeden, a paprika hazájában fehérek a főzelékek, a kocsonya. Nálunk Szekszárdon anyám minden rántásba rak paprikát, ezért minden főzelék pirosas-barnás, és a kocsonya is piros. Sőt a borsófőzelékben nincs cukor, viszont van benne fokhagyma. De az itteni népek fehéren és édesen szeretik, ezért igyekeztem a kedvükben járni. Sikerült.

Szólj hozzá!

2013 szeptember

2013.09.09. 15:04 Totja

Jó régen írtam valamit. Ennek az az oka, hogy sok a munkám, így munkaidőben nem nagyon jut rá időm, otthon meg túlfáradt vagyok az ilyesmihez. Pedig történt egy – két dolog, ami így utólag lehet, hogy nem is olyan nagyon érdekes. Mindegy, azért megpróbálom sorba rakni.

-       Saci haza jött. A bal lábán, a nagyujján, csúnyán lifeg a körme. Elvittük orvoshoz, hogy mondjon valami okosságot, vagy szedje le. Nem szedte le, hanem leragasztotta. Azóta mi is ragasztgatjuk, így Saci tudja az edzőcipőjét használni. A körme meg majd leesik egyszer.

-       Ha már edzésről beszéltem. Megvan az új edzője B. Bernadett személyében. Ő eddig felnőtt és junior csapatokkal dolgozott, ilyen kicsikkel most fog először foglalkozni. Majd meglátjuk, hogy mi lesz belőle. Megvannak az új edzés időpontok és helyek is. Az idén egy kicsit rosszul jártunk (mint mindenki), mert a város szélén találtak termet, de az legalább nagyterem. Így Saci viszonylag későn fog haza térni.

-       Egyébként is át kell alakítani a délutáni rutint, mert az idén már nem fizettük be Sacinak az ebédet. Nem nagyon ette meg, amiből meg szívesen evett volna,abból keveset adtak, így már tavaly évvégén úgy döntöttünk, hogy majd én fogok főzni munka után. Volt egy kis aggályom is ezzel kapcsolatban, ami inkább az „egész napos” iskolával hozható összefüggésbe. Csak remélni mertem, hogy Sacit haza engedik az órák után, elsősorban azért, hogy ebédelni tudjon. Haza engedték. Ja, az utolsó héten néztük meg az iskola honlapján a tanári kívánság listát, ami még plusz 10.000 Ft kiadást jelentett nekünk. Nem voltam boldog.

-       Bence behülyült. Megint. Most azt találta ki, hogy Emma nevű barátnője miatt otthagyja az iskoláját, és beiratkozik oda, ahová Emma jár, felnőtt képzésre. Ezt az egészet szórólapozásból szerzett pénzből akarja finanszírozni. Lelke rajta, de otthon nem lophatja a napot. Mariann az utóbbi időben amúgy is pipa rá. Szerintem Bencének jogában áll, hogy felnőttként viselkedjen, de akkor el kell viselnie annak minden következményét!

-       Kb. két hétig reggel 5:50 órakor keltem, és futottam (jó lazán, sétákkal tarkítva) két háztömböt (kb. 2 km-t). De túl korainak találtam ezt az időpontot. Majd folytatom, ha nem kell Sacit kísérgetnem, hanem önállóan is el tud az iskolába indulni, mert ebben az esetben a mostani időpontban tudok felkelni, és simán belefér az időmbe. Meg elkezdődött a szezon, így az amerikai focié a hétvége.

Nagyjából ennyi. 

Szólj hozzá!

Cell-cup

2013.08.14. 10:27 Totja

2013. 08. 11. - Veszprém.JPGSacinak nem jól alakul ez a kupa. A múlt héten ugyanis egy séta alkalmával sikeresen belerúgott egy útpadkába, mitől, már nem tudom, hogy melyik lábán, a nagyujja belilult. Robiék elvitték ügyeletre, ahol szerencsére törést nem állapítottak meg, valószínű, hogy a körme le fog válni. Lekötözték, hogy tudjon játszani. Viszont emiatt kicsi lett az a cipő, amit küldtem. (Amúgy jó lenne neki, szerencsére!) Szerencsére kapott egy pár nagyobbat, így tud játszani. Mondjuk az eddigi összes meccsüket elveszítették, de ezt nem csodálom. Egy évvel idősebbekkel játszanak, meg augusztusban nem nagyon volt edzésük nekik. Tegnap két mérkőzésük is volt, és állítólag nagyon „megnyuszták”. Mondtam a lányomnak, hogy készüljön, ha indulnak a bajnokságban, akkor valami ilyesmire számítson, azaz kemény ellenfelekre, és bizony egy pár jó nagy zakóra. De úgy hiszem, hogy ebből is lehet tanulni. Meg lehet tanulni pl. a vereség elviselését, a frusztráló helyzetek kezelését

 Hanem az csapattársa, akivel ment, meg akinek a szülei rendszeresen el szokták hívni Sacit, már nincs a csapatban. A hétfői nap után a kislány szülei úgy döntöttek, hogy befejezik ezzel az egyesülettel, összepakoltak és haza jöttek Szegedre. Nem teljesen látom át, hogy mi vezetett ehhez a döntésükhöz, majd ha hazajön az egész csapat, akkor valószínű, hogy többet fogok tudni a dologról. Csak remélem, hogy ez a lépésük a csapat többi tagját nem érinti majd hátrányosan.

Szólj hozzá!

Augusztus, hőhullám

2013.08.07. 12:58 Totja

A tavalyi év hasonló időszaka megismétlődni látszik. Most is benne vagyunk egy tartós hőhullámban. Napok óta 38   ̊C körül van a hőmérséklet. Most már a kereszthuzat sem segít igazán lehűteni a lakást. Ezért igyekszünk minél több időt kint, vagy az Árkádban tölteni. Csak az a baj, hogy Mariann a lumbágója miatt nem sokáig tud egy helyben ülni. Őt most nagyon megviseli ez az időjárás. Nekem meg izomlázam van. Az történt ugyanis, hogy a múltkor a strandon az egész alakos tükörben megláttam magam, és lelombozott a látván. Tudtam, hogy kövér vagyok, most pedig láttam is. Így elhatároztam, hogy valami mozgásfélét beiktatok az életmódomba, hogy egy kicsit lejjebb menjen a pocakom. Mivel nincs sok pénzem, a legolcsóbb sportolási lehetőséget választottam, elhatároztam, hogy futni fogok. A gugliban megnéztem, hogy háztömb, ahol lakom kb. 1,8 km, így ez lett a célkitűzés. Tegnap reggel 11 perc alatt abszolváltam a távot, de azt hittem, hogy sohasem érek a végére. A lakásba felérve egyből elkezdett verni a víz (amíg futottam semmi nem történt), és ez a fürdés után sem változott. Ma pedig izomlázam van a lábamban. Úgy döntöttem, hogy eltolom a jövő hétre a dolgot, nem a legnagyobb hőségben fogok szaladgálni, hanem akkor, amikor már egy kicsit enyhül az időjárás.

201308061023.jpgSaci is elutazott Veszprémbe. Az első edzésen szembesült azzal, hogy a cipője már szorítja. Fél év alatt kinőtte! Mások is mondták, hogy tavaly ősz óta folyamatosan nő ez a gyerek, de nem gondoltam, hogy ennyire. Gyorsan körbe néztem a neten, hogy van-e valahol alig használt 38-as teremcipő a környéken. Szerencsémre találtam egy NIKE-t 3500 Ft-ért, amit tegnap meg is vettem. Pénteken viszik Saci után, akinek elmondása szerint hiányzunk. Majdnem elsírta magát a telefonba. De jó helyen van, és ez megnyugtat. Drukkolok nekik, hogy jól szerepeljenek, és az új cipő is jó legyen rá!

Szólj hozzá!

Mindennapi sörünk

2013.07.26. 23:30 Totja

Ma van a szabadságom utolsó napja. A hétvége nem számít, akkor amúgy sem dolgozom. Két hét hipp-hopp eltelt, és pont a legnagyobb melegben kell visszamennem dolgozni. Mondjuk most, hogy kereszthuzatot csinálunk a lakásban, és emiatt állandóan jár a levegő, nem melegszik fel annyira a lakás, mint ahogyan régebben. Reggelre egészen kellemesen lehűl a levegő, és napközben sincs az a dög meleg.

A várost csak a múlt héten, szombaton hagytam el. Zsombóra mentem Sacival csapat összetartásra. Itt elég érdekes dolgot hallottam ott az új edzőről, aki már lehet, hogy nem is az edzője a csapatnak. Azt sem tudom, hogy van-e edzője jelenleg a lányoknak. Emiatt sem ezen a héten, sem a jövő héten nem lesz edzésük. Saci morgott is egy kicsit, hogy akkor még maradhatott volna a mamánál. Most már mindegy. Azt azért remélem, hogy a Cell-kupán azért még indulni fognak. Mi erre készülünk.

201307241019-1.jpgA héten többnyire itthon voltam, főztem a családnak. És így is elég sok pénzt költöttem el! Rájöttem arra, hogy tök mindegy, hogy el tudok-e menni valahová, vagy sem, ha nem dolgozom, akkor elég sokat költök mindenfélére. A festésre félrerakott pénzből maradt ki egy kevéske, így elmentünk az Aquapolisba Saci egyik csapattársával. Az ő szülei már elég sokat költöttek Sacira, csak egy kicsit tudtunk visszaadni belőle. Ahogyan észrevettem, jól érezték magukat a lányok, alig akartak ki jönni a vízből. Az egy jó nap volt.

Sikerült elérnem azt is, hogy minden nap igyak sört. Mindig vettem egy dobozzal magamnak, amit többnyire ebédnél fogyasztottam el. Persze ebből kifolyólag Mariann is ivott minden nap egy pohár sört, mert megosztottam vele. Ez a férjek sorsa.

Szólj hozzá!

Painterminátor

2013.07.17. 22:26 Totja

2013. 07. 15. - Festés.jpgTegnap este tíz órakor végeztünk a takarítással. A festők hétfőn és kedden nyolc órára mindig megjelentek, és mint valami painterminátor dolgoztak hétfőn kb. délután háromig, tegnap meg délig. A feleségem elégedett volt a munkájuk minőségével, és laikusként én sem találok hibát benne. Még bútormozgatást is végeztek. Az idősebbik piktor dohányzott, de jó, ha egész nap 3 db cigit elszívott. Persze ebben közrejátszhatott az is, hogy a negyedik emeleten lakunk és dohányozni csak lent az udvaron lehet. Az egész cakkli-pakkli (munkadíj + anyag) 130 ezer forintunkba került. Annyi még maradt az önkéntes nyugdíjpénztári reálhozamomból, hogy a jövő héten el tudunk menni az Aquapolisba fürdőzni. Gál Laci barátomnak nem tudok elég hálás lenni azért, hogy hétfő este befogadott minket. Egyébként annyira rutintalanok voltunk, hogy semmi ruhát nem raktunk el magunknak, így amikor a festők megjelentek és becsomagolták a lakást, szembesültünk azzal a ténnyel, hogy a rajtunk lévő ruhákban kell még egy napot kihúznunk. Aztán leesett az is, hogy nincs hol aludni. Anyósom szívesen adott két pokrócot, hogy majd leterítve a padlóra, azon aludjunk. Az eszébe sem jutott megint, hogy behívjon magukhoz. Mi meg okulva a márciusi esetből nem forszíroztuk a dolgot. Én viszont nem akartam a földön aludni, így bekéredzkedtem Lackóhoz. Útban hozzá vettem 4 sört. Éjfélig beszélgettünk. Tudom, hogy már régebben megígértem magamnak, de rendszeresebbé kellene a találkozóimat tenni Lackóval. Mondjuk minden hónap második péntekje, vagy valami ilyesmi.

Most már azon kell törnöm a fejem, hogy mit fogok majd a szabadságom hátralevő részében csinálni.

Szólj hozzá!

Csúszik a festés

2013.07.10. 12:10 Totja

A labda.jpgMariann úgy hitte, hogy holnap jönnek a festők. Ma beszéltem velük, és ők csak saccperkábé mondták tizedikét kezdő dátumnak, de azért most pontosítottak, hétfőn fogna jönni. Így ha anyósom fogadta volna Bencét, akkor sem tudtunk volna elmenni Szekszárdra. De így legalább tudok nekik segíteni, mert otthon leszek szabadságon.

Saci jól érzi magát a mamánál, de már csak két hete van vissza. Engedve az igénynek, névnapjára megkapta az új labdáját, ami eggyel nagyobb, mint a mostani. Korosztályváltás miatt kellett beruháznom egy újabb labdába. De van újabb igénye is, mégpedig egy gurulós utazótáska. Nem szeret hátizsákban cipekedni. Talán lesz belőle valami.

Bence továbbra sem dolgozik (nem is fog), viszont egyszerre ment tönkre a telefonja, meg a cipője. Még jó, hogy mind a kettő a garanciális időn belül. A cipőboltban az eladó szerint eléggé viseletes volt a csuka, de nem tudom, hogy mit várt. Egy tizenéves nem tartja vitrinben a cipőjét, hanem szinte mindenhová abban megy. De kicserélte szó nélkül. Persze ezt a két cserét (telefon és a cipő) az anyja nélkül nem tudta volna megoldani.

Nekem meg annyi munkám van, hogy alig látok ki belőle. Az egész múlt hetem olyan volt, mintha kómában lettem volna. Kellőképpen leszívta az energiámat a munkahelyemen töltött idő. Szerencsére a hétvégén tudtam pihenni. Sőt, amióta a ’Zasszony is rájött, hogy kereszthuzattal le lehet hűteni a lakást, egészen elfogadható a klíma otthon. Este még be is kellett takaródznom!

Szólj hozzá!

Fekete seggűek

2013.06.27. 15:19 Totja

Szombaton rekkenő meleg volt, amikor Öcsém + Gabi (Öcsi barátnője) + Anyám megjött. Nem is voltak sokat fent nálunk a lakásban. Egy rövid pihenő után már mentünk is az Auchan-ba vásárolni. Azután pedig hamar elindultak haza Szekszárdra Sacival. Jó volt látni, hogy az Öcsém végre boldog. Szemmel láthatóan jól érzik Gabival magukat. Még szombaton Mariannal a Szertár sportboltban megrendeltük Sacinak az új labdáját. Tök érdekes volt, hogy az eladó nem intézte el annyival a dolgot, hogy már nincs az a labda, hanem megrendelte, és elkérte a telefonszámom, hogy majd szól, amikor megérkezik az áru.

A ház.JPGHétfőn, a főnököm kívánságára 10:00 órára mentem dolgozni, ami azt jelentette, hogy 18:00 óráig kellett bent maradnom. Ezzel csak az volt a bajom, hogy így Mariannak kellett a lakógyűlésre mennie, amin jól felidegesítette magát. Arról, van szó, hogy az egyik lakótárs nem szeretné kivárni, amíg a ház a megtakarítását ki tudja venni a bankból, hanem még az idén, hitelből szeretné becsomagoltatni a házat. Mariann szerint egy újabb vállalkozóval volt (nem avval, aki a múltkor felmérte a házat) ott a lakógyűlésen, aki szerint nálunk is ki kell cserélni az ablakokat (700 000 Ft), valamint a mi szintünkön csak belülről lehet a lakást leszigetelni. Valamint mivel ki kell cserélni a lépcsőházi ablakot, ez lakásonként most hirtelen 60 000 Ft kiadást fog jelenteni. Na, innentől kezdve lettünk fekete seggűek, mert Mariann kerekperec kijelentette, hogy mi nem tudjuk ezeket kifizetni, és nem akarunk egy 3. jelzáloghitelt felvenni a lakásra, hogy ezeket kifizethessük. És meg sem várva a gyűlés végét eljött. A legjobb volt, amit tehetett. A mi anyagi kondíciónk nem teszi lehetővé, hogy újabb hitelt vegyünk fel, vagy, hogy hirtelen kiadjunk több 10 000 Ft-ot. Nem megy. szerintem ez még nem lefutott ügy, lesz még folytatása. Mostanra azért Mariann is lenyugodott. Most azon izgul, hogy 5-én kell a rehabilitációs bizottság előtt megjelennie felülvizsgálaton.

Hétfőn egyéként egy óriási záporral megjött a lehűlés. Ilyen esőt még életemben nem láttam, pedig elmúltam már 41 éves! J Azóta elviselhetőbb az időjárás a lakásunkban 

Szólj hozzá!

Tanévzáró a hőségben

2013.06.21. 21:46 Totja

20130620911.jpgTegnap a banánérlelő hőség ellenére csak megtartották a tanévzáró ünnepséget. Igaz, hogy a gyerekeket az árnyékba terelték, de ez az aszfalton, ami egész nap melegedett nem számít semmit. Nem értem, hogy a Vörösmarty Mihály Általános Iskola (Szeged) igazgatónőjének miért kellett félórát beszélnie? Egyszerűbb lett volna, ha az egész mondandóját feltölti az iskola honlapjára, és az, aki elég nyalizós, vagy stréber, ott elolvashatta volna az egészet. Komolyan megfordult a fejemben, hogy ezek után, mi minden tanévzáró alkalmával „elutazunk”, és majd odaadják a bizonyítványt valamikor. Mariannal ki sem dugtuk az orrunkat az aulából, onnan szenvedtük végig az egész műsort. (Most nem a gyerekek produkciójára gondolok, hanem az időjárásra.) Egyébként is nyűgösebb vagyok a szokottnál. Nyílván ez is a meleg miatt van így.

A munkahelyemen sem unatkozom. Elég sok rögzíteni valót kaptam a főnökömtől, ami úgy kb. az év végéig ki fog tartani. És ráadásul kitalálta, hogy ezt váltott műszakban tegyük. Így a jövő héten 10-től 18 óráig fogok dolgozni (kivéve kedden, mert akkor megint utazok Debrecenbe), míg a kolléganőm reggel 6-tól délután 2.ig. Legfeljebb, majd délelőtt főzök!

Saciért holnap jönnek anyámék. Egy hónapig lesz Szekszárdon. Terveim szerint az utolsó héten mi is ott leszünk.

Szólj hozzá!

Három váratlan kiadás

2013.06.18. 20:55 Totja

20130617910.jpgElkiabáltam ezt a meleget! Mára már kiadták a hőségriasztást. Napközben alig lehet az utcán megmaradni. Az esték még elviselhetőek, de szerintem nem sokáig, mert gyorsan felmelegszenek a falak. Az pedig irodában már pörögnek a ventillátorok.

Összejött a három kiadással járó bajunk is! Az első ugye a Bence által kreált telefonszámla volt. A második a bojlerünk, amiben a láng aludt ki. Az alkatrész cseréje 5000 Ft volt. A harmadik az én hülyeségem számlájára írható. A múlt hónapban azt hittem, hogy a Genertel levonta az esedékes lakásbiztosítási díjamat, bár furcsálltam, hogy jóval többet, mint szoktak, így ezután már nem hagytam a számlámon pénzt. A múlt héten küldik az e-mailt, hogy hátralékom van. Kiderült, hogy nem ők, hanem a Groupama vont le tőlem, így a Genertelnek több havi díjat kellett átutalnom. De remélem, hogy evvel vége szakad ez széria.

Bence nagy arccal hitegetett, hogy megy ma dolgozni. Sajnos azt kell mondanom, hogy nem csalódtunk benne. Ugyanis hajnali 4 órakor esett haza, és emiatt szépen elaludta az 5:20-as felkelését is. Nem tudom, hogy lesz-e még esélye ilyen hozzá állás után arra, hogy munkát közvetítsenek számára. Az viszont tuti, hogy tőlünk nem fog pénzt látni. Én nem azért dolgozom, hogy ő el tudjon menni, szórakozni!

Mariann hét hónapos csúszással megkapta a behívóját a rehabilitációs bizottság elé. Először pánikolt egy kicsit, majd összeszedte magát, és el kezdte az ügyek intézését.

 

 

Szólj hozzá!

Újra nyár!

2013.06.11. 21:32 Totja

Mostanában ki sem látok a munkából. És ahogyan látom, ez egészen tartós állapotnak fog ígérkezni. Ez egyébként nem baj, jobb, mintha csak unatkoznék naphosszat a munkahelyemen. Így legalább hasznosnak érzem magam, és értelmet adok a fizetésemnek. Bár a szokásos évi értekezletet Miskolcon a Csorba-tó mellett kihagytam volna. Messze van, hosszú az út.

20130607893.jpg

A sok munka miatt régen nem írtam. Az utolsó bejegyzésem óta újból van wifi a számítógépemen, de az a biztos, ami hót ziher, beszereztem egy hálózati kábelt is. Avval is működik a masina.

Saciéknak új edzőjük van. Egy fiatal 22 éves, és ennek megfelelően lelkes gyerek. Bár most már nincs komolyabb felkészülés, de azért a játékosság álcája alatt rendesen megfuttatta őket. A lányok kedvelik és ez a fontos. Már csak az Élesnek kell elégedetnek lennie vele, a szülőknek már nincs ebbe beleszólásuk.

Bence megint hülyén viselkedik. Bele van buzulva a telefonjába. Mindenhová, a WC-re, fürdőszobába magával cipeli. Egyfolytában nyomogatja. Most is csinált egy 9000 Ft-os számlát. Én mondtam az asszonynak, hogy ne adjunk neki ilyen telefont azok után, hogy meglopott minket! De, hogy jót is mondjak róla, elment dolgozni, és egy éjszakát lehúzott a tejgyárban. Többet sajnos az iskola miatt nem tudott. Szóltam neki, hogy menjen be a diákszövetkezetbe, és jelentkezzen, kerüljön újból képbe. Talán lesz belőle valami.

Egyébként az asszonyra is rájött a hoppáré. Kivettem a reálhozamot az önkéntes nyugdíjpénztáramból, mert festetni szeretnénk. Na jó, a nejem szeretne, én nem értem, hogy miért kell 4 év után újból ilyet tenni. Mindegy. Szóval megjött a pénz, a mesterek is fel vannak fogadva. Július 11-e a kezdés dátuma. Mariann már most összedobozolt egy csomó dolgot. Sok játékot, papírt kidobált, valamint kiselejtezett egy szekrény ruhát. Ez van.

És úgy néz ki, hogy végre visszatért a jó idő. Újból melegszik.

Szólj hozzá!

Hirtelen halál

2013.05.27. 21:51 Totja

Az egész avval kezdődött, hogy pénteken délután azt vettem észre, hogy a munkahelyi laptommal nem bírok az otthoni hálózatra csatlakozni wifi-n keresztül, mert azt letiltották. Még a bluetooth csatlakozást is. Csütörtökön még minden simán működött. Ez egy kicsit  rosszul esett, mert ezt amolyan béren kívüli juttatásnak tartottam. Ma beszéltem a kollégámmal is, hogy mi történt velem, aki szintén értetlenül állt az egész előtt (az ő gépén még nincs meg ez a tiltás, mert csütörtök óta nem volt bent), hiszen adódnak olyan helyzetek, amikor a vezérbe kell menni, és ott csak wifi-n keresztül lehet elérni a belső hálózatot. Lehet, hogy csak bizonyos embereknek, mint például nekem tiltották le, akiknek igaz, hogy van laptopja, de a jelenlegi munkakörében nem valószínű olyan szituáció, hogy használni kellene a mobil elérhetőséget. Pozitívan nézve dolgot, ez még jobb is, mert addig sem pörgeti a gép a villanyórámat. Csak Sacit sajnálom, aki addig sem tud kockulni. Pedig ráférne a kikapcsolódás a
hétvége után!

20130526885.jpg

Szombaton ugyanis egy, a szülők szerint is kemény meccsen a Padányi ellen, amin persze megint „megnyuszák” a lányom, bejutottak a legjobb 4 közé. A négyes döntőt már vasárnap játszották Balatonfüreden, ahová már én is elmentem. Itt az első mérkőzésükön egy góllal kikaptak az Ikervártól, így már csak a 3-4. helyért játszhattak. A Fradival kerültek össze. Egy szoros meccsen a Fradi az utolsó 5 másodpercben egyenlített. Jöttek a hetesek, 5-5 mind a két csapatnak. És mind a két csapat egyet hibázott (Saci belőtte). Majd a hirtelen halál. És itt kaptak ki. Egyébként a négy, érmes mérkőzésből három esetben ilyen módon dőlt el a sorrend. Amikor kihagyták, és a bírók lefújták a meccset, átszakadt a lányomban valami gát, és közel fél órán keresztül bőgött. De nem csak ő, szinte mindenki. Ez elmondása szerint később már sírógörccsé alakult nála. Nagyon nehezen nyugodott csak meg. Próbáltam nyugtatni, de úgy láttam rajta, hogy ez a sírás a benne lévő feszültséget vezeti le, és hagytam, hogy kijöjjön belőle az egész. Ma pihenő napot adtunk neki, nem ment iskolába. Éles meg azt mondta, hogy a héten ne is legyen edzés, pihenjenek a gyerekek, felejtsék el egy kicsit a kézilabdát. A többit meg meglátjuk.

Szólj hozzá!

Az ikrek Szegeden

2013.05.22. 20:04 Totja

20130519861.jpgGyorsan eltelt ez a hétvége is. Mariann egészen jól viselte az ikreket. Igaz, inkább kint voltunk, kihasználva a jó időt. Saci örült, hogy a Mama is eljött. Jóóó nagyot sétáltunk a városban, aminek eredményeképpen nem Árpi és Kinga, hanem anyám fáradt el. Pedig Kinga azt mondta, amikor visszatértünk, hogy pihen egy kicsit, mire az öcsém úgy döntött, hogy akkor hazamennek, majd pihennek a gyerekek az autóban. Állítólag nem pihentek. Öcsém most kifejezetten kiegyensúlyozottnak tűnt. Szemmel láthatóan jól érzi magát az új kapcsolatában. Alleluja! Vasárnap estére azután megjött a menetrendszerű zápor. Most nem volt annyira durva, mint pénteken, vagy egy héttel előbb.

Tegnap Budapesten voltam egy megbeszélésen, amiből az tűnt ki a számomra, hogy most egy ideig lesz munkám. Utána meg… . Emiatt sajnos nem tudtam elbúcsúzni Sacitól, aki viszont Balatonalmádiba utazott edző táborba. Mariann szerint úgy nézett ki, mint valami utcagyerek, mert leette magát kakaós palacsintával. A nadrágja, és a melegítő felsője tiszta csokis lett. Remélem, hogy vasárnap ki tudom szedni a foltokat ezekből a ruhákból. Este már volt edzésük is. Ma reggel meg futó edzésük a Balaton partján. Ahogyan hallottam a hangján, egy kicsit lefárasztották. Én vasárnap tervezem, hogy utánuk megyek. Emiatt át kellett gondolnom a költségvetésemet, és az örök hitelezőmtől, Jutkától kölcsön kellett kérnem. Nem is tudom, hogy mi lesz velem, ha novembertől elmegy nyugdíjba.

Szólj hozzá!

Már megint irányított sorsolás

2013.05.16. 22:13 Totja

Nem sok említésre méltó történik mostanában velem. Rendesen megszórnak munkával, és otthon is minden a szokott mederben folyik. A szombat esti vihart is megúsztuk. Igaz, volt bennünk egy kis félsz, hogy a jég betöri a tetőtéri ablakot, de kemény üvegből lehet, mert karcolás nincs rajta. Pedig verte rendesen! Úgy látszik, hogy Csuri szomszédot  és népes családját sem viselte meg nagyon. Előreláthatólag a hétvégén, pünkösdvasárnap, eljön öcsém a gyerekeivel hozzánk  Már régóta készültek erre az utazásra. Sacinak van egy pár megunt játéka, és kinőtt ruhája, amit majd el fognak vinni.

2013. 05. 15. - Csuri.jpg

Sacinak most, hogy bejutottak az U10 korosztály országos döntőjébe (azaz a legjobb 8 között vannak) nagyüzemben megy a kézilabda. A héten már a második edzőmeccse lesz. A jövő héten, pedig már kedden elutaznak Veszprémbe, edzőtáborba. Hat

 napig nem lesz lányom! Egyébként a korosztály országos döntője is Veszprémben lesz, ami nekik majdnem hazai pálya. Bár valakinek a nyomására, vagy javaslatára (+ megfelelő mennyiségű baksis átadásával az illetékesek részére) az országos elődöntő alapján összeálló csoportokat megváltoztatták. Hátha így jobb pozíciót szereznek. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy ezt a húzást nem az utolsó pillanatban ejtették meg, hanem most. Mindegy, ha érmet akarnak szerezni a lányok, csak egyszer kaphatnak ki. Szeretném, ha jól szerepelnének, mert akkor minden nehézség ellenére elégedetten jönne haza. És a sikert maguknak köszönhetik, nem pedig egy irányított sorsolásnak. Az önámítás lenne

.

Szólj hozzá!

Országos elődöntő

2013.05.08. 23:03 Totja

A múlt héten végig szabin voltam. Gyorsan eltelt a jó időben. Nem intéztem semmi komolyabb ügyet, de jöttem-mentem azért. Az Államkincstárban csak hétfőn és szerdán van ügyintézés, és mivel a múlt héten, szerdán munkaszüneti nap volt, ma mentem el nyomtatványért.

20130504845.jpg

Szombaton elkísértem Sacit Budapestre, a Fradi pályára az Erima gyerekbajnokság U10-es korosztály országos elődöntőjére. Itt remek játékkal a második helyen jutottak tovább az országos döntőbe, ami május 25-26-án kerül megrendezésre egy később megnevezett helyen. Csak az utolsó meccsükön, amit a Fradi ellen játszottak, kaptak ki egy góllal. A Fradi élvezte a hazai pálya előnyét. A bírókra teljesen berágott Saciék veszprémi edzője. Mondjuk a gyerekek a pályán korrektek voltak mind a két részről. A szülők is elégedettek voltak, mert így talán jobb csoportba került a csapat az országos döntőn. Az volt az egyöntetű vélemény, hogy a Fradi semleges pályán verhető. A lányok sem bánkódtak túlzottan. Eddig azt hittem, hogy a mi szülői közösségünk az egyik leghangosabb, legbeszólósabb közönség, de a Fradi szurkolói között is akadt egy-két sültparaszt. Jó lenne, ha az országos döntő zárónapjára el tudnék menni. Elég neccesnek tűnik, de megoldható. Majd látom.

Szólj hozzá!

Áprilisi nyár

2013.04.29. 21:28 Totja

2013. Márciusi - Április.JPG

Hosszú idő óta először, most úgy tűnik, hogy lesz pénzem május 1-re. Mivel új szervezetbe kerültem a cégen belül, nekem is jár a motivációs keretből. Ezt persze úgy kell érteni, hogy kaphatok, ha arra méltónak találnak. Méltónak találtak, és kaptam. Jókor jött. Végre gondtalanul tudunk a Ligetben mászkálni, meg megvehetek egy-két dolgot, amire szükségem már egy ideje. Bár jobban belegondolva, a Ligetet az idén is ki fogjuk hagyni. Egyrészt öt hétvégére kell a pénz szétdobni, másrészt remélem, hogy Saci kétszer fog meccsre utazni, ráadásul most szombaton én is szeretném elkísérni. Meg már kifizettem belőle Saci szandálját, feltöltöttem a telefonomat, meg tartalékot különítettem el másfél liter pálinka vétele céljára. Szóval nem lesz nagy majális mégsem.

Ma, apósom segítségével elvittem a Tudás fája példányait Saci osztályába. Rég óta porosodtak a szekrény tetején és csak kukában végezték volna. Szabin vagyok a héten, meg tudtam csinálni. Holnap is megvan már a menetrend. El kell mennem az Államkincstárba, hogy nyomtatványt kérjek, mert szerintem lejárt a szocpolunk, és szeretnénk, ha az államnak már nem lenne jelzálogjoga a lakáson. Szép túrának nézek elébe.

Ja, az április nyár miatt már négy napja lekapcsoltam a kazánt. Felesleges mennie.

Szólj hozzá!

Születésnap

2013.04.20. 14:02 Totja

2013. 04. 19. - Indulás előtt.jpgTegnap volt Sarolta 11. születésnapja. Ha jól emlékszem csütörtöki napon született és korántsem volt ilyen remek jó idő, mint most. Hidegfront volt és ebből kifolyólag a szülészeten „csúcsforgalom”.

Jellemző, hogy anyósom fel sem köszöntötte Sacit, aki szerint ő a mama részére láthatatlan. Én is úgy látom, hogy nekik Bence az unoka (aki többször is meglopta őket). Remélem, hogy ezen túl tud lépni Saci, és nem marad benne szálka. Ma minden esetre lesz ideje elmélkedni, mert utazik Mátészalkára az U11 korosztály  egyik keleti országos elődöntőjére. Ez egy 5 – 6 órás utazás lesz. Pont a minap gondolkodtam el azon, hogy ez a lány 11 éves korára elég jól bejárta az országot. És még júniusig utazni fog párszor. A következő alkalom éppen két hét múlva lesz, akkor a saját korosztályukban fognak országos elődöntőt játszani Budapesten, a Fradi pályán. Oda már szeretném én is elkísérni.

Szólj hozzá!